strategisch akkoord


strategisch akkoord 1.0

(politiek en bestuur; (vooral) in Nederland; neologisme)

akkoord met hoofdlijnen die vervolgens op operationeel niveau worden uitgekristalliseerd

Algemene voorbeelden


Op 16 oktober 2007 sloten de gemeente Venlo en de drie Venlose woningcorporaties een strategisch akkoord van samenwerking om sneller en méér resultaat voor goed wonen en leefbaarheid in de stad te bereiken.

http://www.woonwenz.nl/templates/content.aspx?PageID=87,

De drie Venlose woningcorporaties en de gemeente Venlo slaan ook de komende jaren de handen ineen. Daarvoor hebben ze in een nieuw strategisch akkoord (STRAK2) afspraken gemaakt tot en met 2015.

http://www.invenlo.eu/nieuws/gemeente/venlo/3636/gemeente-en-woningbouwcorporaties-sluiten-nieuw-akkoord.html,

Het kabinet is het gisteren eens geworden over een rapport waarin staat hoe de ministeries de in het strategisch akkoord afgesproken bezuinigingen realiseren.

Haagsche Courant,

Wie ook de winnaar is van de fase van de 'informatie', vast staat dat het Kamerdebat over het regeerakkoord van CDA, LPF en VVD afgelopen donderdag verrassend is gewonnen door de voorzitter van de tweepersoonsfractie van Leefbaar Nederland, Fred Teeven. Hem lukte het immers (mede ondersteund door D66-fractievoorzitter Thom de Graaf) als enig lid van de aspirant-oppositie om een wijziging aangebracht te krijgen in de tekst van dit 'strategisch akkoord', zoals CDA-leider Balkenende het document graag noemt.

Etymologie


Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2002